RvD501 (Radio501)

Home » Donderslag-2010-03-04 » Wat gaan we eten? – 4 maart 2010 – Bonenstamppot

Wat gaan we eten? – 4 maart 2010 – Bonenstamppot

RVD501 on Twitter

In de rubriek Wat eten we Vandaag: Bonenstamppot in "DonderSlag" op 4 maart 2010 op Radio 501

Ingredixc3xabnten

1 zak kruimige kookaardappelen (voordeelzak 800 g)

1 rookworst, echte Gelderse (350 g)

500 g sperziebonen, schoongemaakt

2 el olijfolie

2 kleine uien, in partjes

1 potje witte bonen (330 g), gespoeld

1 pakje verse roomkaas met kruiden (125 g)

Bereiden

Stap 1. Kook de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2. Breng water aan de kook en kook hierin de sperziebonen 5 min.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit de uienpartjes goudbruin.
Voeg de witte bonen en de uitgelekte sperziebonen toe.
Stoof op laag vuur 5 min.

Stap 3. Giet de aardappelen af (vang wat kookwater op).
Voeg de roomkaas toe en laat smelten.
Stamp de aardappelen met de roomkaas tot een smeuxc3xafge puree.
Voeg eventueel nog wat kookwater toe.
Schep de bonen met uien door de puree. Serveer met de rookworst.

Bron: http://www.ah.nl

Advertisements

Radio501 on Twitter

%d bloggers like this: