RvD501 (Radio501)

Home » DonderSlag-2011-06-09 » 2011-06-09 – #Radio501 – Donderslag – Wat gaan we nu eten?

2011-06-09 – #Radio501 – Donderslag – Wat gaan we nu eten?

RVD501 on Twitter

Gevulde uiensoep

Vandaag hebben we gevulde uiensoep en dat is een hoofdgerecht voor 4 personen. 

 

Ingredixc3xabnten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 600 g uien, in ringen
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 liter kippenbouillon (van tablet)
  • 2 theelepels gedroogde Provenxc3xa7aalse kruiden
  • 1 stokbrood
  • 200 g jonge kaas, geraspt

 

Bereiden

Verhit de olie in een braadpan en schep de ui erdoor tot de ringen met een dun laagje olie zijn bedekt.
Bak de uiringen tot ze lichtbruin kleuren.
Bestrooi de ui met de suiker, de kerriepoeder en de bloem en laat de suiker op laag vuur smelten.

Voeg de bouillon en de Provenxc3xa7aalse kruiden toe en breng de soep aan de kook.
Laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken.

Breng de soep op smaak met zout en (versgemalen) peper.

Verwarm de ovengrill. Snijd het stokbrood in dunne sneetjes, leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met de kaas.
Gratineer ze 4 minuten onder de voorverwarmde grill tot ze lichtbruin en krokant zijn.

Schep de uiensoep in 4 kommen of diepe borden en leg er 1 of 2 kaascrostini's in.
Serveer de rest van de kaascrostini's apart bij de soep.

Eet Smakelijk!

.

Advertisements

Radio501 on Twitter

%d bloggers like this: