RvD501 (Radio501)

Home » DonderSlag-2011-06-16 » 2011-06-16- #Radio501 – Platenkeuze van Rob Ricard – Lover of the Bayou van The Byrds – #Donderslag

2011-06-16- #Radio501 – Platenkeuze van Rob Ricard – Lover of the Bayou van The Byrds – #Donderslag

RVD501 on Twitter

Advertisements

De platenkeuze van Rob Ricard is vandaag afkomstig uit de USA. Het is een song van The Byrds en is afkomstig van het album "Untitled". Dat is een dubbelalbum met een studio versie en een live versie.
Rob Ricard heeft gekozen voor Lover of the Bayou afkomstig van de live versie. 

 

The Byrds was een Amerikaanse popgroep in de jaren 60 van de twintigste eeuw.

Biografie

De groep is in 1964 opgericht in Los Angeles door zanger en gitarist Jim McGuinn (later veranderde hij zijn naam in Roger McGuinn), David Crosby en Gene Clark. Later voegden Chris Hillman en Michael Clarke zich bij de groep.

The Byrds wilden, vanwege de "Britse invasie", een Amerikaanse tegenhanger vormen van The Beatles en The Rolling Stones. De muziek kenmerkt zich door verschillende stromingen die samengebracht worden, vooral folk en rock, hetgeen folkrock opleverde. Veel van de nummers die de band uitbracht waren dan ook oorspronkelijk van folkartiesten als Bob Dylan. De sound van The Byrds is voornamelijk gexc3xafnspireerd door de verfijnde samenzang en de typische 12-snarige gitaarsound van de Britse groep The Searchers.

Later ging de groep meer zijn eigen weg, met als absoluut hoogtepunt het album "The Notorious Byrd Brothers". Het daaropvolgende album, getiteld "Sweethearts Of The Rodeo", was sterk country getint en werd aanvankelijk slechts matig ontvangen. Pas in de jaren daarna werd duidelijk dat de groep hiermee in feite de grondlegger is geweest van het country-rock genre.

Door de vele personeelswisselingen verloor de band gaandeweg veel van zijn glans. De originele bezetting kwam in 1973 nog eenmaal bij elkaar voor een album dat simpelweg de titel "Byrds" meekreeg. Enig vervolg werd hier verder niet aan gegeven.

Hier een videoclip met muziek van het album "The Notorious Byrd Brothers"

The 5th track on the 1968 album "The Notorious Byrd Brothers" by The Byrds. "Wasn't Born to Follow" is written by Carole King, Gerry Goffin and Roger McGuinn.

 

 

Advertisements

Radio501 on Twitter

%d bloggers like this: