Vandaag maken we Zomerpasta met kip en tomaat, een hoofdgerecht voor 4 personen.
Zomerpasta met kip en tomaat
Ingredixc3xabnten
- 300 g spaghetti
- 2 el olijfolie
- 300 g kipfilet, in blokjes
- 1 ui, in halve ringen
- 1 puntpaprika rood, in blokjes
- 5 trostomaten, in parten
- 3 el citroensap (flesje 115 ml)
Bereiden
1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip in ca. 3 min. goudbruin.
Voeg de ui en paprika toe en bak 5 min. mee.
Doe de tomaat erbij en bak in ca. 6 min. zacht.
Breng op smaak met het citroensap en peper en zout.
3. Giet de spaghetti af en meng met het kip-tomatenmengsel.
Verdeel de spaghetti over 4 diepe borden.
Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.