RvD501 (Radio501)

Home » BlaBlaBlog -Theo Verriet » 2011-07-21 – Theo Verriet in #BlaBlaBlog over Barcelona in #Donderslag op #Radio501

2011-07-21 – Theo Verriet in #BlaBlaBlog over Barcelona in #Donderslag op #Radio501

RVD501 on Twitter

Advertisements

In deze reeks zomeredities van Donderslag zal er iedere week een stad worden belicht. Een stad die jij als vakantieganger bezocht zou kunnen hebben deze zomer.

Theo Verriet had vandaag aandacht voor de stad Barcelona en de Sagrada Familia van Gaudi.

Sagradafamilia-overview

Theo Verriet in zijn BlaBlaBlog:

Ik ben in Barcelona. En als je in Barcelona bent moet je een paar dingen altijd doen: het stadion bezoeken en de Sagrada Familia bewonderen. Toen ik een jaar of 7 geleden hier was deed ik dat ook en nu dus weer.
Camp Nou is veranderd. De rondleiding is een experience geworden. Een experience van het merk Barcelona dat daarmee gelijk staat aan Heineken. WT niet is veranderd is het indrukwekkende stadion. Wat een prachtige voetbaltempel!
De Sagrada Familia is ook veranderd. Er is me ooit verteld dat deze kathedraal nooit voltooid zou worden, maar daar lijkt het nu echt niet meer op. In 2030 levert de voortvarende bouwer vast beretrots de sleutel op aan het stadsbestuur. En die trots is terecht want wat wordt ze een schoonheid!
Zeven jaar geleden was de binnenkant van de Sagrada Familia nog een grote bouwplaats. We liepen langs de rand door de kerk en zagen achter hoge hekken bouwvakkers slijpen, hameren, boren en zagen. Water en stof vlogen in het rond en het dak was nog niet dicht.
Natuurlijk, er moet nog veel gebeuren. Een enorme toren moet de kathedraal haar definitieve uiterlijk geven en aan alle kanten komen nog torentjes, versieringen en bogen. Maar binnen lijkt het af. Heel erg af vergeleken met toen.

Zie ook: Barcelona op www.blablablog.nl 

Advertisements

Radio501 on Twitter

%d bloggers like this: