RvD501 (Radio501)

Home » Donderslag » #Radio501 #Donderslag 21 Juli 2011 – Wat gaan we eten? – Zweedse hamburgers

#Radio501 #Donderslag 21 Juli 2011 – Wat gaan we eten? – Zweedse hamburgers

RVD501 on Twitter

In iedere Radio 501 Donderslag is om ongeveer 15.45 de Rubriek Wat gaan we nu eten? te horen. 
Rogier behandelt een recept dat door een luisteraar is opgestuurd. 

   Zweedse kok 4

 

Hoofdgerecht voor 4 personen

 

Zweedse hamburgers

Je vraagt je misschien af: Zweedse hamburgers? Jazeker. Zweden zijn dol op barbecuexc3xabn. De Zweedse zomers hebben daar ook prachtige lange avonden voor. En wat is er na de donkere Zweedse winter plezieriger dan een behaaglijk vuur, waarop allerlei lekkers wordt gegrild?

 

Ingredixc3xabnten

  • 100 g oud bruinbrood of wit brood zonder korstjes
  • 600 g gehakt half-om-half
  • 2 eetlepels gebakken spekblokjes krokant en die zijn verkrijgbaar in zakjes van 30 g.
  • 1 kleine ui, en die moet heel fijn worden gehakt
  • 1 eetlepel nootmuskaat
  • 2 theelepels gedroogde salie en dat moet worden verkruimeld
  • 1 ei
  • chilipeper en dat is o.a. verkrijgbaar in een molentje

 

Materialen

  • barbecue
  • grilltopper

 

1. Voorbereiden

Eerst het brood verkruimelen, in kom doen, overgieten met kokend water en 10 min. weken.
Daarna het water uit broodkruim knijpen.
Doe in ruime kom het uitgeknepen brood, het gehakt, de spekjes, de fijngehakte ui, de nootmuskaat, de salie, het ei en voeg naar smaak chilipeper en zout toe.
Dit moet dan goed door elkaar worden gekneed.
Het gehaktmengsel in 8 gelijke stukken verdelen en elk stuk tot ovale burger vormen.
Dit, tot gebruik, afgedekt, in koelkast bewaren.

2.  Bereiden

De Hamburgers op een goed ingevet rooster of een goed ingevette grilltopper leggen en aan elke kant ca. 8 minuten grillen.
Dit smakkt lekker met mosterd, ketchup en gegrilde krielaardappels. Je kunt er eventueel een salade of een lekkere groente bij serveren.

  Scspicysauce

En als je niet van Zweedse Hamburgers houdt, dan kun je nog altijd de Zweedse gehaktballen volgens recept van de Swedish Chef bereiden:

En als dat alles niet bevalt, dan klik je gewoon hier op:  Logo-thumb-367

 

Advertisements

Radio501 on Twitter

%d bloggers like this: