RvD501 (Radio501)

Home » DonderSlag-2011-07-28 » #Radio501 #Donderslag 28 Juli 2011 – Wat gaan we eten? –

#Radio501 #Donderslag 28 Juli 2011 – Wat gaan we eten? –

RVD501 on Twitter

In iedere Radio 501 Donderslag is om ongeveer 15.45 de Rubriek Wat gaan we nu eten? te horen. 
Rogier behandelt een recept dat door een luisteraar is opgestuurd. 

Spareribs_bbq
 
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

 

Spareribs in oosterse marinade

 

Ingredixc3xabnten

  • 1 sinaasappel en die moet worden schoongeboend
  • 2 eetlepels citroensap
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel verse gemberwortel, fijngehakt
  • 4 stukken spareribs
  • 1/2 zakje verse koriander (a 15 g) en dat dan fijngehakt

 

Materialen

  • barbecue met boldeksel

 

1. Voorbereiden

De schil van sinaasappel raspen en vrucht uitpersen.
In lage schaal de sinaasappelrasp, het sinaasappelsap, het citroensap, de ketjap, de sesamolie, de 3 teentjes geperste knoflook en de fijngehakte gemberwortel door elkaar kloppen tot een lekkere marinade.
Daarna moeten de spareribs door de marinade worden gewenteld en met handen wrijven we deze marinade goed in het vlees
Daarna de schaal afdekken en de spareribs in de koelkast minimaal 1 uur, mxc3 xc3 r bij voorkeur 1 nacht marineren. Wel af en toe keren.

2. Bereiden

De barbecue voor indirect grillen voorbereiden ik geef je hierover zo nog een tip.
De spareribs uit marinade nemen en laten uitlekken.
De rest marinade bewaren.
Dan de spareribs boven de lekbak op rooster leggen. De deksel op barbecue zetten en de spareribs ca. 40 min. grillen.
Daarna de spareribs op een plank leggen, afdekken met een halfronde deksel of aluminiumfolie en 5 min. laten rusten.
Intussen brengen we  in pannetje de overgebleven marinade met 3 el water aan de kook en dan 5 min. zachtjes laten koken.
De spareribs eventueel in stukken snijden en op schaal leggen.
De verwarmde marinade over vlees schenken en het vlees met de verse fijngehakte koriander bestrooien.
Dit is lekker met nasi en atjar.

En dan de beloofde tip:

Onmisbaar bij indirect grillen is een lekbak.
Je  kunt een speciale lekbak kopen, maar een met aluminiumfolie beklede lage bakvorm of een aluminium wegwerpschaal met daarin een laagje water werkt net zo goed.
De lekbak is er om braadvocht op te vangen.
Die gaat met een bodempje water erin midden op het onderrooster.
Voor de indirecte grillmethode worden altijd houtskoolbriketten gebruikt.
Stapel aan beide kanten van de lekbak briketten.
Steek er wat aanmaakblokjes tussen of spuit er aanmaakgel over.
Steek de briketten aanen wacht tot ze gloeien.
Leg dan het eten midden op het bovenrooster, boven de lekbak.
Doe de deksel erop.
Wacht net zolang als het recept aangeeft.
De hitte circuleert, dus het voedsel hoeft niet te worden gekeerd.
Geduld, geduld.
Niet steeds onder het deksel kijken, want dat verstoort de warmtecirculatie- en dan duurt het nog langer.

 

 

En als dat alles niet bevalt, dan klik je gewoon hier op:  Logo-thumb-367

 

Advertisements

Radio501 on Twitter

%d bloggers like this: