RvD501 (Radio501)

Home » Donderslag » #Radio501 #Donderslag 4 aug 2011 – Wat gaan we eten? – Entrecote Chicago style

#Radio501 #Donderslag 4 aug 2011 – Wat gaan we eten? – Entrecote Chicago style

RVD501 on Twitter

Wagyu_entrecote

Hoofdgerecht voor 4 personen

 

Entrecote Chicago style

 

Ingredixc3xabnten

  • 4 entrecotes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 3 sjalotten, fijngehakt
  • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels gedroogde dragon
  • 1 portie rode port -peperboter of 75 g kant-en-klare kruidenboter

 

Materialen

  • barbecue

 

1. Voorbereiden

Vetrand van entrecotes op meerdere plaatsen tot op vlees insnijden. In kommetje pasta roeren van olie, knoflook, sjalotten, suiker en dragon. Vlees met pasta inwrijven en in schaal leggen. Schaal afdekken en entrecotes in koelkast minimaal 1 uur marineren.

2. Bereiden

Entrecotes op goed ingevet rooster leggen en aan elke kant 3 xc3 4 min. grillen. Entrecotes elk op bord leggen en bestrooien met zout. Boter in 4 schijven snijden en op elke entrecote schijf rode port-peperboter leggen. Lekker met gegrilde kastanjechampignons (recept zie ah.nl/recepten; het barbecueboek) en rucolasalade.

3. Nabereiden

Voor het recept van rode port-peperboter zie mijn weblog: rvd501.web-log.nl.

 

TIP: De suiker in de kruidenpasta geeft het vlees een heerlijk gekarameliseerde smaak. Pas echter wel op, want de suiker kan ook snel verbranden en dan wordt de smaak bitter. Leg eventueel het rooster een standje hoger. Deze entrecote is heerlijk met een rooksmaakje. Verdeel voor het grillen een handje in water geweekte en daarna uitgelekte rookspaanders over de gloeiende houtskool.

Rode port-peperboter

 

Ingredixc3xabnten

  • 75 g boter, op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels rode port
  • 1 theelepel vierseizoenenpeper grof gemalen
  • mespunt kaneelpoeder

 

Materialen

  • aluminiumfolie

 

Bereiden

In een kom de boter tot zachte crxc3xa8me roeren.
De port deel voor deel door de boter roeren.
Pas het volgende scheutje toevoegen als de port geheel is opgenomen.
De Peper, kaneelpoeder en naar smaak zout door de boter roeren.
De boter op een stukje aluminiumfolie scheppen en met behulp van folie tot alu-rolletje vormen.
Dan het aluminiumfolie dichtvouwen en de boter in koelkast in ca. 45 min. laten opstijven.
De boter in plakjes snijden en op het warme gerecht laten smelten.
Lekker bij o.a. entrecote Chicago style (zie hierboven), biefstuk, eendenborstfilet en appel.

 

 

En als dat alles niet bevalt, dan klik je gewoon hier op:  Logo-thumb-367

 

Advertisements

Radio501 on Twitter

%d bloggers like this: