RvD501 (Radio501)

Home » Donderslag » #Radio501 #Donderslag 11 aug 2011 – Wat gaan we eten? – Gerookte Duitse braadworsten met zoete mosterd

#Radio501 #Donderslag 11 aug 2011 – Wat gaan we eten? – Gerookte Duitse braadworsten met zoete mosterd

RVD501 on Twitter

 

BRAADWORST
 

Hoofdgerecht voor 8 personen

 

Gerookte Duitse braadworsten met zoete mosterd

 

Deutsche Bratwurst ingredixc3xabnten

  • 200 ml appelcider of appelsap
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 6 zwarte peperkorrels
  • 2 kruidnagels
  • 3 laurierblaadjes
  • 8 braadworsten
  • 6 eetlepels Zaanse mosterd
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 8 hotdogbroodjes

 

Materialen

  • barbecue met boldeksel
  • 50 gram rookspaanders

 

1. Voorbereiden

We gaan in pannetje de appelcider, het sinaasappelsap, de peperkorrels, de kruidnagels en de laurierblaadjes aan de kook brengen.
We laten dit mengsel 10 min. zachtjes koken.
Dan zetten we het vuur hoog en laten we dit mengsel inkoken tot er ca. 100 ml over is en er een siroop ontstaat.
Intussen prikken we de worsten aan xc3xa9xc3xa9n kant met vork meerdere malen in
Dan keren we de worsten en snijden we deze aan de andere kant met scherp mes 4 x schuin in.
Dan leggen we de worsten in lage schaal en schenken we de hete siroop hierover heen.
Met tang keren we de worsten, zodat beide kanten met siroop bedekt zijn.
We bewaren de worsten tot gebruik, afgedekt, in de koelkast.
Vergeet niet af en toe te keren.
De mosterd met honing roeren we tot een sausje.
Intussen laten we de 50 gram rookspaanders gedurende 1 uur in ruim koud water weken.

2. Bereiden

We laten de rookspaanders uitlekken en we verdelen dit over de gloeiend houtskool.
Zodra de rookspaanders op de gloeiende houtskool begint te roken, leggen we de braadworsten met ingesneden kant naar onder op een goed ingevet rooster en laten we dit afgedekt, ca. 8 min. grillen.
Dan keren we de worsten en laten we de andere kant, afgedekt, ook 8 min. grillen.
Daarna leggen we de worsten op een minder warm gedeelte van barbecue.
Dan snijden we de broodjes in en laten we deze op de barbecue in 1 xc3 2 min. warm en lichtbruin worden. Let er op dat het niet te hard gaat.
Tussen elk broodje leggen we een braadworst en naar smaak doen we er mosterdsaus overheen..

En als je op vakantie of onderweg bent kun je ze natuurlijk ook hier gaan kopen 
Lommel Braadworsten

 

En als dat alles niet bevalt, dan klik je gewoon hier op:  Logo-thumb-367

 

Advertisements

Radio501 on Twitter

%d bloggers like this: