RvD501 (Radio501)

Home » Donderslag » #Radio501 #Donderslag 25 aug 2011 – Wat gaan we eten? – Biefstuk met sjalottenspiesen

#Radio501 #Donderslag 25 aug 2011 – Wat gaan we eten? – Biefstuk met sjalottenspiesen

RVD501 on Twitter

Biefstuk op bbqJPG

Hoofdgerecht voor 4 personen

 

Biefstuk met sjalottenspiesen

Sjalottenspies_200

Ingredixc3xabnten

  • 12 sjalotten, gepeld
  • 2 el balsamico azijn
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 x 2 stuks biefstukken (a 125 g)
  • 500 g tasty tom tomaten
  • 1 zak rucola sla van 75 g

 

Materialen

  • metalen spiesen, barbecue

 

Bereiden

Steek de barbecue aan en rijg per persoon 3 sjalotten aan een spies.
Meng in een kom de balsamico azijn met de olie, de tijm,en het zout en de peper.
Bestrijk hiermee de sjalottenspiesen en de biefstukken.
Gril de sjalottenspiesen 7 a10 min. op de hete barbecue en draai ze regelmatig.
Gril de biefstukken 2-3 min. aan elke kant.
Als je de biefstukken liever minder rood hebt, kunt je ze iets langer op de barbecue laten liggen.
Leg de tomaten met takje ook 1 minuut op de hete barbecue en bestrooi ze met peper en zout.
Serveer per persoon een handje rucola met de tomaten, een biefstuk en een sjalottenspies. Dit is lekker met grof gesneden brood.

 

En als dat alles niet bevalt, dan klik je gewoon hier op:  Logo-thumb-367

 

Advertisements

Radio501 on Twitter

%d bloggers like this: