RvD501 (Radio501)

Home » Daverend Donderdag » 2012-03-22 – De Platenkeuze van Rob Ricard – We take care of our own van Bruce Springsteen

2012-03-22 – De Platenkeuze van Rob Ricard – We take care of our own van Bruce Springsteen

RVD501 on Twitter

Advertisements

Donderslag, 22 maart 2012

Rob Ricard heeft vandaag gekozen voor We take care of our own van Bruce Springsteen. Dit nummer is te vinden op het nieuwe album van Bruce Springsteen en dat album is getiteld Wrecking Ball

The Boss is (terecht) boos op die graaiende bankiers die ons geld hebben vergokt en enorme bonussen opstrijken. Hij brengt het op een mooie, verhalende manier in zijn nummers onder, zonder al te veel agressie. Iets waar hij altijd al goed in is geweest. Oké, eerlijk is eerlijk, ik hoor liever zijn oude, meer klassieke nummers, maar dat doet totaal niks af aan dit album. Ben je fan van zijn oude nummers, dan moet je dit album niet aanschaffen, maar ben je zijn rustige manier van de afgelopen jaren gaan waarderen, dan zou ik meteen naar de winkel gaan om dit album in huis te halen.

Smetje

‘Wrecking Ball’ is een plaat van een muzikant die nog altijd relevant is. Bruce Springsteen laat zien nog vol verve te kunnen musiceren zonder dat het klinkt als eerder vertoonde kunsten. Eén keer slaat hij daar de plank behoorlijk mee mis, het nummer ‘Rocky Ground’ (waar je in het begin een zweempje ‘Streets of Philadelphia’ in de achtergrond hoort) bevat hiphop invloeden die uiteindelijk uitmonden in een rap. Het klopt en klinkt niet, het gaat simpelweg niet samen met Springsteen.
Ook subtieler in de vorm van een onvervalste hiphop beat onder ‘Land Of Hope And Dreams’ slaat het nergens op en irriteert alleen maar. Leuk geprobeerd, maar helaas wel een smetje op een verder sterke plaat.

 

 

Wrecking Ball

Marking his 17th studio album, Wrecking Ball features 11 new Springsteen recordings and was produced by Ron Aniello with Bruce Springsteen and executive producer Jon Landau. Said long-time manager Landau, “Bruce has dug down as deep as he can to come up with this vision of modern life. The lyrics tell a story you can’t hear anywhere else, and the music is his most innovative of recent years. The writing is some of the best of his career, and both veteran fans and those who are new to Bruce will find much to love onWrecking Ball.”

  • RELEASED:March 6, 2012
  • LABEL:Columbia Records
  • PRODUCERS:Ron Aniello, Bruce Springsteen

Advertisements

Radio501 on Twitter

%d bloggers like this: