RvD501 (Radio501)

Home » Breaking News » Wereldomroep neemt afscheid in stijl

Wereldomroep neemt afscheid in stijl

RVD501 on Twitter

Advertisements

Laatste update: Hilversum 22 maart 2012 16:19

Na ruim 65 jaar komt er dit jaar een einde aan de Nederlandstalige radio-uitzendingen van Radio Nederland Wereldomroep (RNW).

Foto: ANP

 

De Wereldomroep wil dit moment markeren door op 10 en 11 mei afscheid te nemen met een 24 uur durende live-uitzending met de titel Tot zover de Wereldomroep. Dat heeft de RNW donderdag bekendgemaakt.

De omroep neemt in 24 uur afscheid van zijn luisteraars in alle delen van de wereld. In deze uitzending passeren vele hoogtepunten nog één keer de revue. Zo wordt er uitgebreid stilgestaan bij de geschiedenis van de Wereldomroep.

 

Ook wordt ingegaan op de manier waarop de omroep grote nieuwsmomenten behandelde, zoals de watersnoodramp in 1953 en de moord op Pim Fortuyn in 2002. Verder is er aandacht voor hoe Nederlandse emigranten, expats, zeevarenden en vrachtwagenchauffeurs de Wereldomroep beleefden.

De omroep wil zich vanaf 2013 richten op het vrije woord en gaat onafhankelijke informatie bieden aan mensen in landen zonder vrije pers, zoals in Afrika, de Arabische wereld en landen als China en Venezuela.

Advertisements

Radio501 on Twitter

%d bloggers like this: