RvD501 (Radio501)

Home » Concert Nieuws » Radiohits The Ting Tings eindigden in prullenbak

Radiohits The Ting Tings eindigden in prullenbak

RVD501 on Twitter

Advertisements

Laatste update: 19 maart 2012 08:37

AMSTERDAM – Iedere band heeft moeite met het maken van het tweede album, maar het Britse duo The Ting Tings maakt het met een pauze van vier jaar erg bont. “We moesten de helft wel weggooien en overnieuw beginnen”, vertelde het tweetal .

Even leek het erop dat de titel van het debuutalbum van The Ting Tings, We Started Nothing, werkelijkheid zou worden. Want terwijl hits als That’s Not My Name en Shut Up And Let Me Go zich meester begonnen te maken van radio’s wereldwijd, zocht het duo in de opnamestudio precies naar het tegenovergestelde van snelle radiohitjes.

“We zaten in de studio met mensen van ons platenlabel en die vonden de muziek te gek”, aldus zangeres Katie White. “Ze gingen door het dolle bij bepaalde nummers en hadden het al meteen over nieuwe radiohits en hoe we nog meer gingen ontploffen. Dan kun je maar één ding doen natuurlijk.”

En dat is waar White en haar compagnon Jules De Martino en de rest van de wereld waarschijnlijk van mening verschillen. Negen van de tien mensen zouden zeggen: ‘Breng het uit, omarm je succes en wordt supersterren’. Maar voor The Ting Tings was dat geen optie.

 

Geld

 

“We zaten te kijken naar die labelmensen, hoe ze het geld al binnen zagen stromen, en hadden er helemaal geen zin meer in. We wilden geen radiohits schrijven, maar onszelf opnieuw uitvinden. Toen hebben we het grootste deel van de muziek dus weggegooid en zijn we op een andere locatie verder gegaan.”

Terwijl De Martino en White rustig met zijn tweeën verder werkten aan nieuwe muziek, zaten de fans en roddelpers niet stil. Zo zou Jay-Z meewerken aan het nieuwe album en was ook Rihanna met het tweetal gespot. In de werkelijkheid hebben de Spice Girls meer te maken met het album dan die twee.

 

Doordrukken

 

“Ik heb heel veel naar dat soort popmuziek geluisterd”, vertelt White. “Spice Girls, TLC en ga zo maar door. Helaas heb ik er niet te veel van kunnen doordrukken, maar je hoort die invloeden zeker terug op het album. Kort door de bocht gesteld heeft het album twee kanten: pop en punk. We rocken nog steeds, hoor.”

The Ting Tings – Silence (Bag Raiders Remix) (2011)

 

De wat venijnigere kant van de blonde zangeres krijgt op Sounds From Nowheresville dan ook genoeg ruimte. Op Guggenheim bijvoorbeeld, inderdaad vernoemd naar het museum in New York, schreeuwt White de longen uit haar lijf. “Misschien kwam er af en toe een stukje frustratie naar bovendrijven”, lacht ze.

 

Variatie

 

“Wat voor ons belangrijk was op deze plaat was de variatie. We zijn een stel punkrockers die ook popliedjes willen schrijven en we zijn popsterren die nooit hun punkkant zullen vergeten. Alles moest kunnen.”

“We hebben er niet over nagedacht of iets live wel of niet zou werken met zijn tweeën, maar gingen er gewoon voor.” De aanloop naar de release van Sounds From Nowheresville kreeg een vervelend staartje mee toen de plaat voortijdig lekte en zorgde voor een nieuwe clash tussen The Ting Tings en het platenlabel.

 

Storend

 

“Wij willen hem zo snel mogelijk uitbrengen en zij alsnog wachten tot de release. Ontzettend storend”, vindt White. “Maar ik ben blij dat mensen nog steeds om ons geven. Voor hetzelfde geld was het niemand opgevallen.”

“En misschien lijkt het of we steeds maar schoppen om het schoppen, wat betreft dat labelgeruzie, maar we geven hier gewoon veel om. We zijn vierentwintig uur per dag The Ting Tings. Dan moet het wel volgens onze regels gaan.”

The Tings Tings staat zaterdag 26 mei op Pinkpop, Landgraaf.

Advertisements

Radio501 on Twitter

%d bloggers like this: