RvD501 (Radio501)

Home » Donderslag » 2012-03-29 – #Radio501 #Donderslag – De Platenkeuze van Rob Ricard – Finse Rockband HIM

2012-03-29 – #Radio501 #Donderslag – De Platenkeuze van Rob Ricard – Finse Rockband HIM

RVD501 on Twitter

Advertisements

Rob Ricard kiest voor “Salt In Our Wounds” (3:57), afkomstig van het album Deep Shadows And Brilliant Highlights uit 2001.

Links naar HIM:
http://www.facebook.com/theheartagram
http://www.heartagram.com/

HIM is een Finse band die in 1995 gevormd werd door Mikko Viljami Lindstrxf6m, Migé Amour en Ville Valo. De songteksten, die voornamelijk door Ville Valo worden geschreven, combineren de thema’s van liefde en dood. HIM heeft mede daardoor het imago ‘gothic‘ te zijn. De band zelf zegt daarentegen ‘love-metal’ te maken.

De volledige bandnaam was oorspronkelijk His Infernal Majesty, maar na een aantal veranderingen in de band veranderde de bandnaam in HIM.

Geschiedenis

De band bracht in 1996 de lp ‘666 Ways To Love: Prologue’ uit. Ze braken door in Finland met hun cover van Chris Isaaks hit ‘Wicked Game’. In 1997 kregen ze veel bekendheid in Scandinavië, toen hun eerste complete album ‘Greatest Lovesongs Vol. 666’ werd uitgebracht. In 1999 bracht de band hun tweede complete album uit: ‘Razorblade Romance’. Het album werd een groot succes in Europa toen het nummer ‘Join Me (In Death)’ werd gebruikt in de Europese versie van de sci-fi-film ‘The 13th Floor’. Hierdoor kwam het album in 2000 op nummer 1 in de Duitse albumlijsten. Na het Europese succes brachten ze nog drie andere singles uit van hetzelfde album: ‘Right Here In My Arms’, ‘Poison Girl’, en ‘Gone With The Sin’. Het album bereikte ook een paar winkels in de Verenigde Staten, maar de rechten op de naam HIM waren daar al gekocht door een andere band. Daarna werden de volledige rechten op de naam HIM in de Verenigde Staten gekocht en werd ‘Razorblade Romance’ vervolgens alleen nog onder de naam HIM geproduceerd.

In 2001 bracht de band haar derde studio-album uit, getiteld ‘Deep Shadows And Brilliant Highlights’. Daaruit werden de vier singles ‘Pretending’, ‘In Joy And Sorrow’, ‘Heartache Every Moment’ en ‘Close To The Flame’ voortgebracht. Na het opnemen van ‘Deep Shadows And Brilliant Highlights’ vormden de drie leden van HIM, Lily Lazer, Ville Valo en Migé Amour, de rock-‘n-roll groep Daniel Lioneye and the Rollers.

In 2003 kwam hun vierde studio-album uit, getiteld ‘Love Metal’, dat met name door Kerrang Magazine goed werd ontvangen in de Verenigde Staten. De band kreeg door dit album een groot aantal fans in Amerika. Nadat het album uitgebracht was ging HIM in 2004 in Amerika op tour, en in 2005deden ze dit nogmaals.

In 2005 heeft HIM haar vijfde album ‘Dark Light’ uitgebracht, dat 26 september wereldwijd en 27 september in Amerika is uitgebracht. September 2007 kwam hun zesde album Venus Doom uit.

De manager van de band, Seppo Vesterinen, is ook de manager van The Rasmus en heeft ook gewerkt met Hanoi Rocks, een glamrockband in de jaren 80 die lange tijd de bekendste Finse band was.

Heartagram

HIM voert als herkenningsteken het zogenaamde heartagram als symbool. Het is een combinatie van een hart en een omgekeerd pentagram, als teken van liefde, dood, balans en yin en yang. In de MTV-serie Viva La Bam maakt Bam Margera ook veelvuldig gebruik van het heartagram. Ook maakt hij als skater gebruik van dit symbool op bijvoorbeeld zijn skateboards. HIM heeft toestemming gegeven om het symbool te mogen gebruiken.

 

Bezetting

Huidige bandleden


Voormalige bandleden

 

Advertisements

Radio501 on Twitter

%d bloggers like this: