RvD501 (Radio501)

Home » Daverend Donderdag » 2012-04-12 – WAT GAAN WE ETEN IN #RADIO501 #DONDERSLAG? Penne met paprika, prei en makreel

2012-04-12 – WAT GAAN WE ETEN IN #RADIO501 #DONDERSLAG? Penne met paprika, prei en makreel

RVD501 on Twitter

Vandaag eten we Penne met paprika, prei en makreel

Een gerecht voor 4 personen met een bereidingstijd van ongeveer 15 minuten. Dit recept is ingestuurd door Jacqueline van Dijk uit Breda

De volgende Ingrediënten gaan we hiervoor gebruiken

x95 300 g penne rigate en dat is pasta en te koop in een zak van 500 gr.
x95 3 blikjes makreelfilets met knoflook & kruiden in olijfolie (a 125 g)
x95 2 uien, gesnipperd
x95 1 prei, in schuine ringen
x95 2 groene paprika’s, in blokjes
x95 1 blik tomatenblokjes (400 g)

We gaan dit als volgt Bereiden

1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Laat de makreelfilets uitlekken en vang de kruidenolie op.

2. Verhit 3 el van de kruidenolie in een wok en fruit de ui glazig in 3 minuten.
Voeg dan de prei en de paprika toe en roerbak dit 3 minuten.
Voeg daarna de tomatenblokjes toe en breng de saus aan de kook.
Breng dan de saus op smaak met peper en zout.
Verwarm de rest van de kruidenolie met de stukjes makreel in een kleine koekenpan of steelpan met een dikke bodem, maar laat het niet echt bakken.

3. Verdeel als alles klaar is de pasta over 4 bordenen schep hierop het roerbakmengsel en verdeel dan de warme makreelstukjes erover.

Ik bedank Jacqueline van Dijk voor het insturen van dit recept en heb jezelf een lekker recept dat je wilt delen met de luisteraars, stuur dit dan per email naar mij toe en wie weet zit jouw recept in de volgende uitzending.
Veel succes met het bereiden van maaltijd en voor straks: EET SMAKELIJK!

Advertisements

Radio501 on Twitter

%d bloggers like this: