RvD501 (Radio501)

Home » Daverend Donderdag » Op 2012-04-26 is de #Radio501 #Donderdisk van Britt Jansen (@brittjjansen). Titel wordt op 26/4 bekend gemaakt.

Op 2012-04-26 is de #Radio501 #Donderdisk van Britt Jansen (@brittjjansen). Titel wordt op 26/4 bekend gemaakt.

RVD501 on Twitter

Advertisements

Morgen is de Donderdisk van Britt Jansen. Welke titel dat is, hoor je morgen om ongeveer 13.10u in het opneningsuur van de Radio 501 Daverende Donderdag.
Britt Jansen speelde afgelopen zondag tijdens A Small Town Music Walk II in Hoorn. Ik heb haar optreden met het Britt Jansen Trio gezien (en gehoord) op het podium van Huis verloren.
Voor diegenen die niet weten wie Britt Jansen is, of voor de mensen die meer willen weten over Britt Jansen heb ik hier een video:

 

 

BIO

Britt Jansen 18-03-1992, Helmond.

Britt speelt vanaf haar zevende jaar gitaar.
Ze begon met gitaarlessen bij Erwin Vos. Na een jaar stapte ze over van Erwin naar Cor Mutsers (die o.a. bij Kane en Ilse de Lange speelde).
Rond haar elfde kwam ze erachter dat ze zingen ook leuk vind en begon ze met zanglessen bij Hella Hertogs.
Ze ontdekte al snel dat ze naar het conservatorium wilde en deed daarom auditie voor de regionale vakklas in het CKE in Eindhoven. Hier volgde ze van haar veertiende tot zestiende theorie- en ensemblelessen.
Ze deed een jaar vooropleiding op het conservatorium in Tilburg, ronde haar Havo opleiding af en werd op haar zeventiende toegelaten tot de bachelor klassiek gitaar bij hoofdvakdocent Hein Sanderink.
In dit jaar begon ze ook een kamermuziek ensemble met sopraan Rianne Wilbers.

Naast het volgen van zang- en gitaarlessen is ze sinds haar twaalfde actief in verschillende bandjes, als gitarist en zangeres.
Ze speelde onder andere in de mede door haar opgerichte rock/pop-coverband Mzungu, samen met haar zus Kim Jansen op toetsen en zang, drummer Thomas Pulles en bassist Pierre Hendrix.

Op dit moment studeert ze klassiek gitaar aan het conservatorium bij hoofdvakdocent Marlon Titre.
Ook treed ze op met het Britt Jansen Trio (met Pierre Hendrix op bas en Loes Reiling op drums) en verzorgt de vocalen in de Leif de Leeuw band.
En ze geeft gitaarlessen in zowel klassieke als lichte muziek. (sinds 2008)

LINKS:

Twitter: @Brittjjansen

Facebook: Britt Jansen

Facebook: Britt Jansen Trio

Homepage: Britt Jansen

YouTube: Britt Jansen

.

 

Advertisements

Radio501 on Twitter

%d bloggers like this: