RvD501 (Radio501)

Home » Muziek » Nieuwe single van Utrechtse band Number Nine: ‘Love is Pain’ kwam op 14 febr uit. Donderslag 28/2 14-16u op Radio501

Nieuwe single van Utrechtse band Number Nine: ‘Love is Pain’ kwam op 14 febr uit. Donderslag 28/2 14-16u op Radio501

RVD501 on Twitter

Advertisements
Als derde single van het album bracht de Utrechtse band ‘Number Nine’ op 14 februari 2013 ‘Love is Pain’ uit.
Op de B-kant staat het nog niet eerder uitgekomen ‘Come Around’.
Op De Radio501 Daverende Donderdag kun je “Number Nine” horen in Donderslag tussen 14.00-16.00u oftewel: Tussen Thee en Bier. afstemmen op Radio501 doe je o.a. via deze link: Luisteren naar Radio501


Number Nine heeft zichzelf opnieuw uitgevonden. In samenwerking met producer Martijn Groeneveld heeft de band een verrassend nieuwe sound weten te creëren. Volwassener dan voorheen, maar nog steeds aanstekelijk herkenbaar. Het debuutalbum van Number Nine is klaar!

Frits Spits: “We horen een sterke en veelbelovende band”.
Gerard Ekdom: “Ik heb een beetje het Beach Boys gevoel. Ja, lekker, te gek!”

In de periode 2008 – 2010 heeft de Utrechtse band Number Nine met optredens in zalen als W2 Den Bosch, Simplon Groningen, WATT Rotterdam en EKKO Utrecht nagenoeg het hele land gezien.
Op basis van hun eerste EP werden ze in 2009 ‘3FM Serious Talent’. Daarna deden ze mee aan de Popronde en speelden ze in het voorprogramma van onder andere The Madd, Miss Montreal en Bertolf.

Begin 2012 dook de band met producer Martijn Groeneveld de studio in voor de opname van het debuutalbum. Op dit album hebben ze hun liefde voor mooie popliedjes tot uiting weten te brengen in een dikke, maar eerlijke sound.
Was hun eerste single Sun Sun Sun nog een vrolijke ode aan de zomer, tegenwoordig hebben hun songs serieuzere thema’s als hartepijn, aftakeling en de gejaagdheid van het bestaan. Zonder daarbij overigens zwartgallig te worden, want in de muziek van Number nine klinkt toch altijd hoop en optimisme door.
Muzikaal gezien wordt de sound bepaald door stevige drums, vintage gitaarsounds en mcCartney-achtige baslijnen. Ook in de sterke harmonieën zijn de Beatle-invloeden duidelijk hoorbaar. Tel daarbij het karakteristieke stemgeluid van Ruud op en dan heb je ‘Number Nine’!
.

.

De nieuwe Number Nine in topvorm:

Ruud Bakker – Leadvocals en Gitaar
Ronald Maas – Basgitaar en Backingvocals
Tom Verweij – Gitaar
Ferdi Schaap – Drums en Backingvocals

.

Bron: The Number Nine Official Homepage

Advertisements

Radio501 on Twitter

%d bloggers like this: