RvD501 (Radio501)

Home » Radio501 LIVE

Radio501 LIVE

Nieuwe Internet Broadcast Stream voor Radio 501

Radio 501 gaat per 17 oktober 2013 gebruik maken van een nieuwe internet broadcast stream. De oude broadcast stream is vanaf 18 oktober niet meer te gebruiken.
Dat heeft als gevolg dat de luisteraars die thuis luisteren met externe players zoals winamp, realplayer, windows mediaplayer etc. een nieuwe url (internetadres) moeten laden.
De url die nu gebruikt moet worden kun je hieronder vinden. Ga met je muis over het ikoon en lees wat je moet doen.

Voor de luisteraars die gebruik maken van “Luister Live” op onze website verandert er niets.
Ook voor de luisteraars die gebruik maken van Tunein (o.a. smartphone, Logitech Media Server) verandert er ook niets.

Luisteren / kijken  naar Radio 501 kan op de volgende manieren:

Luisteren wpec530f8a  Kijken wp1d5822c0     chat_web

Ext. players

 WINAMP

 VLC
 WINDOWS MEDIA PLAYER
REAL PLAYER
 QUICKTIME
 (FIREWALL) WINAMP
 (FIREWALL) WINDOWS MEDIA PLAYER

iPHONE

 

Mobiel luisteren
Wil je via je mobiele telefoon of tablet luisteren naar Radio 501? Met sommige toestellen (b.v. Iphone, Ipad) kan dit gewoon via de website. Mocht dit niet werken, installeer dan de app van TuneIn FM op je telefoon of tablet. TuneIn FM is de meest gebruikte applicatie op mobiele telefoons en tablets. Hiermee kun je heel makkelijk naar Radio 501 luisteren. Surf voor meer informatie met de browser op je mobiele telefoon of tablet naar Tunin.fm. Of installeer de app via de Appstore of Playstore.

Hier vind je Radio501 Via Tunein FM.

Internetradio aanschaffen?
Heb je er al eens over nagedacht om een internetradio aan te schaffen? Dat maakt het luisteren naar internetradiozenders helemaal eenvoudig. Dit apparaat werkt bijna hetzelfde als een gewone radio en kun je aansluiten op je geluidsinstallatie. Meer informatie over het kopen van een internetradio kun je vinden op http://www.beslist.nl/products/r/internetradio/

Storing?
Als je via de website luistert adviseren we om beide streams te proberen. We hebben ervaren dat het per pagina en browser kan verschillen welke stream werkt. Dit komt omdat elke browser andere specificaties eist. Zo ondersteunt Internet Explorer alleen het mp3 audioformaat en Firefox weer alleen het ogg audioformaat. Google Chrome ondersteunt beide audioformaten. We zijn aan het onderzoeken of we ook het ogg audioformaat kunnen gaan aanbieden zodat de player op de website tevens in Firefox werkt. Voorlopig is dit nog niet het geval. Wel kun je ons beluisteren in een andere browser of via een mediaplayer op je computer.

Naast radio luisteren kun je tijdens de live uitzendingen van Radio 501 ook radio kijken via de webcams die in de studio hangen. Van enkele bezoekers aan de website hebben we het bericht gekregen dat ze het beeld van de webcams niet op hun computer doorkrijgen. Onderstaand een aantal oplossingen hiervoor.

Internet Explorer:
Klik op de popup om de plugin voor Windows Mediaplayer te downloaden. Installeer de plugin maar laat de plugin de installatie repareren. Hierdoor krijgt de mediaplayer de nieuwste update. Hiermee moeten de problemen opgelost zijn.

Wat ook wil helpen is het starten van Windows Mediaplayer zodat deze kan bijwerken naar de nieuwste versie.

Firefox/Google Chrome:
Download de plugin voor Windows Mediaplayer: http://www.interoperabilitybridges.com/windows-media-player-firefox-plugin-download\”

Installeer de plugin maar laat de plugin de installatie repareren. Hierdoor krijgt de mediaplayer de nieuwste update. Hiermee moeten de problemen opgelost zijn.

Radio501 Serious Internet Radio – How to listen to internet radio stream Radio501 (hoe luisteren naar internet radiostream)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: